Aankomende wijzigingen op het gebied van productveiligheid en etikettering: wat Puckator-klanten moeten weten over de nieuwe algemene productveiligheidsverordening (GPSR)

Nu het einde van het jaar nadert, bereiden bedrijven in de hele Europese Unie zich voor op de implementatie van de nieuwe Algemene Productveiligheidsverordening (GPSR). Deze verordening heeft tot doel de productveiligheidsnormen en de consumentenbescherming binnen de EU te verbeteren en de veranderende behoeften van de moderne markt te weerspiegelen. Bij Puckator zijn we trots op onze toewijding aan veiligheid, kwaliteit en compliance, en we willen onze klanten geruststellen dat we volledig voorbereid zijn op deze veranderingen. Onze robuuste processen zijn zelfs al afgestemd op de nieuwe eisen, waardoor een naadloze overgang wordt gegarandeerd.

Wat is de Algemene Productveiligheidsverordening (GPSR)?

De GPSR is een geactualiseerd raamwerk dat de bestaande richtlijn algemene productveiligheid (RAPV) zal vervangen. Deze nieuwe regelgeving is bedoeld om opkomende risico's in verband met productveiligheid aan te pakken, met name de risico's die voortkomen uit digitale en technologische vooruitgang. Belangrijke updates omvatten strengere verplichtingen voor bedrijven, verbeterd markttoezicht en een focus op een betere bescherming van consumenten tegen onveilige producten.

Belangrijke elementen van de GPSR zijn onder meer:

  • Verbeterde traceerbaarheid van producten: De verordening vereist een rigoureuzere tracking van producten in de toeleveringsketen om ervoor te zorgen dat veiligheidsproblemen snel kunnen worden geïdentificeerd en aangepakt.
  • Strengere nalevingsvereisten: Fabrikanten, importeurs en distributeurs moeten aan nieuwe verplichtingen voldoen om ervoor te zorgen dat producten die op de EU-markt worden gebracht veilig zijn.
  • Overwegingen bij digitale producten: Met de opkomst van smart producten introduceert de GPSR specifieke eisen voor producten met digitale componenten, waaronder cyberbeveiligingsmaatregelens.
  • Verbeterd markttoezicht: De autoriteiten zullen meer bevoegdheden krijgen om de naleving te monitoren en af ​​te dwingen, inclusief het uitvoeren van willekeurige controles en het opleggen van boetes aan bedrijven die zich niet aan de regels houden.

Hoe Puckator al voldoet aan de nieuwe GPSR

We hebben altijd prioriteit gegeven aan productveiligheid en compliance. Onze toewijding aan het handhaven van hoge normen betekent dat we de GPSR-ontwikkelingen actief hebben gevolgd en al volledig voldoen aan de huidige regelgeving. Hier ziet u hoe onze processen aansluiten bij de nieuwe GPSR:

  1. Strenge nalevingscontroles in elke fase:: Van productconcept- en ontwerp tot productie en levering, ons toegewijde team van specialisten zorgt ervoor dat elk product voldoet aan alle noodzakelijke veiligheids- en wettelijke normen. Ons team houdt nauwlettend toezicht op het gebruik en de risico's van elk product, voert de vereiste tests uit en verifieert dat alle etiketten en verpakkingen voldoen aan de wettelijke vereisten.
  2. Proactieve importcontroles: Om producten in de EU te importeren, leveren wij tijdens de importfase bewijs voor alle producten die moeten worden getest en gereguleerd. Deze stap zorgt ervoor dat producten de douane in Polen passeren voordat ze ons Europese distributiecentrum bereiken. Elk niet-conform artikel zou deze fase niet passeren, waardoor de integriteit van onze toeleveringsketen wordt gewaarborgd.
  3. Deskundige samenwerking met leveranciers en partners: We werken nauw samen met onze leveranciers en worden ondersteund door onze Europese partners, TUV, die aanvullende regelgevende en juridische richtlijnen bieden die specifiek zijn voor de EU-markt. Deze samenwerking zorgt ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste compliance-eisen en eventuele problemen snel kunnen aanpakken.
  4. Robuuste kwaliteitscontrolemaatregelen: Voordat goederen door onze leveranciers worden verzonden, ondergaan ze grondige controles. Zodra ze bij ons magazijn aankomen, inspecteert ons kwaliteitscontroleteam alle aspecten van het product, inclusief etikettering en nalevingsinformatie. Deze controles maken deel uit van onze voortdurende inzet om de hoogste normen op het gebied van productveiligheid te handhaven.
  5. Continue procesevaluatie en -verbetering: We beoordelen voortdurend onze processen en de vereisten voor elk product, vooral wanneer producten opnieuw worden besteld. Deze proactieve aanpak zorgt ervoor dat we niet alleen voldoen aan de verwachtingen van nieuwe regelgeving zoals de GPSR, maar deze zelfs overtreffen.

Beleid voor terugroeping van producten en corrigerende maatregelen

Puckator heeft een uitgebreid beleid voor het terugroepen van producten en corrigerende maatregelen om eventuele problemen met betrekking tot productveiligheid en naleving van de regelgeving onmiddellijk aan te pakken. Dit beleid zorgt ervoor dat als een product als mogelijk onveilig of niet-conform wordt geïdentificeerd, er snel actie wordt ondernomen om onze klanten te beschermen en de situatie recht te zetten.

Ons Productveiligheidsteam, bestaande uit sleutelpersoneel van verschillende afdelingen, is verantwoordelijk voor het beheer van terugroepacties en het implementeren van corrigerende maatregelen om toekomstige gebeurtenissen te voorkomen. Mocht een terugroepactie nodig zijn, dan stellen we de regelgevende instanties onmiddellijk op de hoogte, communiceren we met onze klanten en geven we duidelijke instructies voor het retourneren van de betrokken producten.​.

Puckator's toewijding aan productveiligheid en klanttevredenheid

Ons Product Management Plan ondersteunt onze toewijding aan het leveren van producten van hoge kwaliteit die voldoen aan de behoeften van de klant en aan wettelijke normen. We hanteren een gestructureerde benadering van productbeheer die marktonderzoek, risicobeoordelingen, voortdurende kwaliteitsborging en nalevingscontroles omvat. Deze processen zorgen ervoor dat elk product dat we op de markt brengen veilig, conform en van de hoogste kwaliteit is

Nu we de implementatie van de GPSR naderen, willen we dat onze klanten weten dat Puckator zich blijft inzetten voor het handhaven van de hoogste normen op het gebied van productveiligheid en naleving. Onze proactieve aanpak en uitgebreide veiligheidsmaatregelen zorgen ervoor dat onze producten aan alle wettelijke vereisten zullen blijven voldoen, wat onze klanten gemoedsrust biedt.

Vooruitblik

De nieuwe GPSR betekent een belangrijke stap voorwaarts in het waarborgen van de productveiligheid binnen de EU. Wij verwelkomen deze veranderingen omdat ze aansluiten bij onze waarden en langdurige inzet. Zoals altijd zal onze focus blijven liggen op het bieden van veilige producten van hoge kwaliteit aan onze klanten, terwijl we onze processen voortdurend verbeteren om aan de wettelijke normen te voldoen of deze zelfs te overtreffen.

Voor meer informatie over de nieuwe GPSR en hoe Puckator naleving garandeert, kunt u de website van de Europese Commissie bezoeken of contact opnemen met ons klantenserviceteam.