Kwaliteit garanderen van begin tot eind: Supply Chain Excellence van Puckator Groothandel

Wanneer u een levering van Puckator opent, heeft u dan ooit nagedacht over het proces dat eraan vooraf ging om de artikelen te produceren, te verzenden en bij u thuis of in de winkel te laten bezorgen?  Wij streven ernaar om hoogwaardige producten aan onze klanten te leveren en daarvoor maken wij gebruik van onze ruim 30 jaar ervaring en van ons netwerk van leveranciers in het Verre Oosten.

U denkt misschien dat deze informatie voor u geen relevant verkoopinstrument is, maar de transparantie en traceerbaarheid tijdens het hele traject, van een product naar de markt, geeft consumenten vertrouwen in de producten, de processen en de ethiek van alle betrokkenen.

We streven ernaar kwaliteit en ethisch welzijn te garanderen in elke fase van onze toeleveringsketen, van inkoop en productie tot levering en daarbuiten. Onze nauwgezette aanpak zorgt ervoor dat elk product niet alleen voldoet aan de verwachtingen van de klant, maar deze vaak overtreft.

Hier vindt u een diepgaande blik op de stappen die we nemen om kwaliteit en welzijn in onze hele toeleveringsketen te garanderen.

Sourcing en productie

Sourcing in het Verre Oosten en China

Onze reis begint met sourcing in het Verre Oosten en China. Dit doen we door het bezoeken van beurzen en door samen te werken met onze bestaande productiepartners.  De relaties die we opbouwen zijn gebaseerd op ethisch gedrag en naleving, evenals op goede productiepraktijken.

Onze inkoopafdeling voert grondig marktonderzoek uit om de beste leveranciers te identificeren en de normen van onze bestaande leveranciers te handhaven, zodat ze voldoen aan onze strenge kwaliteits- en nalevingsnormen.

Quality Control en regulering

Om de hoogste kwaliteit te behouden, implementeren we strenge kwaliteitscontrolemaatregelen bij elke stap van het productieproces. Dit bevat:

  • Pre-productie-inspecties: ervoor zorgen dat materialen en componenten aan onze specificaties voldoen voordat de productie begint.
  • In-line inspecties: het uitvoeren van controles tijdens het productieproces om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te corrigeren.
  • Eindinspecties: het uitvoeren van uitgebreide kwaliteitsbeoordelingen op eindproducten voordat ze worden verzonden.

We houden ons aan de richtlijnen uiteengezet in PAS 7500:2022 en andere relevante Britse en Europese normen, en zorgen ervoor dat alle producten voldoen aan de wettelijke vereisten.

Verpakking en Milieu-impact

Aandacht voor detail in de verpakking

Verpakkingen spelen een cruciale rol bij de presentatie en bescherming van producten. Ons ontwerpteam richt zich op het creëren van praktische en esthetisch aantrekkelijke verpakkingen die de verkoopbaarheid van het product vergroten en er tegelijkertijd voor zorgen dat het de klanten in perfecte staat bereikt. We gebruiken hoogwaardige materialen die bescherming bieden tijdens transport en opslag.

Milieuoverwegingen

We zijn ons bewust van onze impact op het milieu en streven ernaar waar mogelijk milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen te gebruiken. We werken er ook aan om waar mogelijk plastic voor eenmalig gebruik te verwijderen en meer milieubewuste productmaterialen te gebruiken, zoals gerecyclede en recyclebare kunststoffen en meer.

Onze verpakkingen zijn ontworpen om afval te minimaliseren en zijn vaak recyclebaar, in lijn met ons streven naar duurzaamheid.  Recente regelgeving, zoals Triman in Frankrijk, heeft ons in staat gesteld onze verpakkingsinformatie verder te stroomlijnen en de eindconsument de meest actuele informatie te geven over wat, waar en hoe verpakkingen te recyclen.

Informatie en Veiligheid

Duidelijke en uitgebreide productinformatie is essentieel voor veilig en correct gebruik. Onze verpakkingen bevatten alle noodzakelijke informatie, zoals gebruiksinstructies, veiligheidswaarschuwingen en details over naleving van de regelgeving, zodat klanten onze producten vol vertrouwen en veilig kunnen gebruiken.  Deze informatie is beschikbaar in meer dan 12 talen.

Kwaliteitsborging tijdens het transport

Laden in China

Zodra de producten klaar zijn voor verzending, houden wij toezicht op het laadproces in China om ervoor te zorgen dat alle artikelen met zorg worden behandeld. Deze stap omvat het verifiëren dat de verpakking intact is en dat de producten veilig zijn geladen om schade tijdens het transport te voorkomen.

Aankomst en inspectie in onze magazijnen

Bij aankomst in onze magazijnen ondergaat elke zending nog een ronde kwaliteitscontroles. Ons getrainde magazijnteam inspecteert de producten om er zeker van te zijn dat ze aan onze hoge normen voldoen en dat er tijdens de verzending geen schade is ontstaan. Deze stap is cruciaal voor het behoud van de kwaliteit en integriteit van onze producten.

Picken (uitzoeken), verpakken en verzenden

Getraind pick- en verpakkingsteam

Ons pick- en verpakkingsteam is hoog opgeleid om met zorg en precisie met producten om te gaan. Ze volgen strikte procedures om ervoor te zorgen dat bestellingen nauwkeurig worden verzameld en veilig worden verpakt. Deze aandacht voor detail helpt problemen tijdens het laatste deel van het traject naar onze klanten te voorkomen.

Efficiënte levering

We werken samen met betrouwbare koeriers over de hele wereld om ervoor te zorgen dat onze producten snel en efficiënt worden geleverd. Ons logistieke team werkt nauw samen met deze koeriers om de leveringen te coördineren, zodat klanten hun bestellingen op tijd en in perfecte staat ontvangen.

Continue verbetering en feedback

Regelmatige controles en nabestelde artikelen

Kwaliteitsborging stopt niet bij de levering. We controleren regelmatig opnieuw bestelde artikelen om er zeker van te zijn dat ze aan onze normen blijven voldoen. Dit omvat het uitvoeren van periodieke kwaliteitscontroles en het bijwerken van onze processen op basis van de nieuwste trends in de sector en feedback van klanten.

Terugkoppeling

We waarderen feedback van alle belanghebbenden, inclusief onze kopers, het magazijnteam, het kantoorteam, verkoopagenten, vertegenwoordigers en klanten. Deze feedback is cruciaal voor voortdurende verbetering en helpt ons onze producten en processen te verfijnen. Door naar onze klanten te luisteren en hun suggesties op te nemen, kunnen we ons productaanbod verbeteren en beter aan hun behoeften voldoen.

Onze toewijding aan kwaliteit is duidelijk zichtbaar in elke fase van onze toeleveringsketen. Van inkoop en productie tot levering en daarna, ondernemen we nauwgezette stappen om ervoor te zorgen dat onze producten aan de hoogste normen voldoen.

Wanneer u met Puckator samenwerkt, beloven we dat we niet alleen uitzonderlijke producten zullen leveren die klanten verrassen en zakelijk succes stimuleren, maar dat we in elke fase van het producttraject, van concept op een moodboard tot bestseller product in uw winkel, werken voor jou.